• In English
  • ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ТВАРИН ТА ОПЕРАТОРІВ БОЄНЬ!!!
    , опубліковано 20 Серпня 2020 року о 17:17

     

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує, що з 14.07.2020 набув чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.06.2018 № 270 «Про затвердження Вимог до змісту, форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг» (далі – Наказ), який було розроблено відповідно до вимог статті 34 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (далі – Закон) та законодавства Європейського союзу.

    Наказом встановлено вимоги до змісту, форми та порядку надання господарством походження інформації про тварину, призначену для забою, у тому числі про стан її здоров’я, лікування та застосування ветеринарних препаратів.

    Інформація про харчовий ланцюг під час транспортування тварин, запланованих для забою, подається оператором ринку, відповідальним за господарство походження тварини, у формі заяви згідно з додатком 1 до Наказу, шляхом надсилання факсом, електронною поштою або іншими засобами зв’язку за 24 години до відправлення тварини на бійню.

    У разі виявлення порушень щодо вимог здоров’я та благополуччя тварин, внесених до Заяви про харчовий ланцюг під час транспортування, особа, що подає заяву, повинна повідомити територіальний орган компетентного органу за місцем походження тварин.

    Крім того, наголошуємо на вимогах частини 4 статті 34 Закону, якою передбачено, що в разі ненадання інформації про харчовий ланцюг протягом 24 годин з моменту прибуття тварини на бійню все м’ясо, отримане з цієї тварини, відповідно до частини третьої цієї статті визнається не придатним для споживання людиною. Якщо тварина протягом зазначеного періоду не була забита, її забивають окремо від інших тварин, а отримане м’ясо визнається не придатним для споживання людиною.

    Просимо врахувати зазначену інформацію та неухильно дотримуватись вимог законодавства у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини!!!

    Call Now Button
    Будь в курсі подій