• In English
  • УВАГА! 11 ВЕРЕСНЯ 2020 РОКУ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ СТАРТУВАЛА ЧЕРГОВА КАМПАНІЯ З ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН
    , опубліковано 11 Вересня 2020 року о 17:17

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області повідомляє, що з метою збереження стабільної епізоотичної ситуації зі сказу на території Київської області із 11 вересня 2020 року розпочалася осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

    Пероральна імунізація спрямована на забезпечення створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу. За її допомогою в багатьох країнах Європи в кінці минулого століття вдалося повністю позбутися цього захворювання.

    Епізоотична ситуація щодо сказу тварин на території області упродовж останніх років залишається складною.

    Розповсюдження принад з вакциною буде проводитися за допомогою авіації на визначених територіях над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області, за межами територій населених пунктів, автошляхів та водойм.

    Принада безпечна для людей і тварин та навколишнього середовища. Має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині приманки знаходиться желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

    Тому, Велике прохання не хвилюватися побачивши принаду або літак, який їх розкидає, ні в якому випадку не чіпати брикети, не переносити з місця та не руйнувати. Знаходячись у лісі чи поблизу лісового масиву дотримуватись заходів особистої безпеки та гігієни.

    Тривалість проведення пероральної імунізації 7-9 днів, в залежності від погодних умов, до охоплення всієї території області. Робота буде розпочата з північної частини області, захоплюючи Зону відчуження.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій