• In English
  • ГОЛОВНИМ УПРАВЛІННЯМ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗУПИНЕНО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ РЕКЛАМИ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ НА ТЕРИТОРІЇ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
    , опубліковано 08 Жовтня 2020 року о 17:17

    В рамках проведення державного контролю за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів реклами на території Київської області, фахівцем Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області виявлено розповсюдження зовнішньої реклами на території Київської області з порушенням вимог абзацу восьмого частини другої статті 22 Закону, а саме: було розміщено рекламу пива засобами зовнішньої реклами.

    Відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.95 р. № 481/95-ВР з 1 липня 2015 року пиво вважається алкогольним напоєм.

    У зв’язку з тим, що сума штрафних санкцій перевищувала 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів прийнято рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу у розмірі 7312 грн 50 коп., внаслідок чого товариство, яке розповсюджувало зазначену рекламу, невідкладно усунуло порушення та у добровільному порядку сплатило штраф.

    Про факти розповсюдження такої реклами на території Київської області просимо інформувати управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області за адресою: 08133, м. Вишневе, вул. Балукова, 22; e-mail: koblzah@dpssko.gov.ua, тел. (044) 406-01-65.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій