• In English
  • НА КИЇВЩИНІ ЗАРЕЄСТРОВАНО СПАЛАХ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ
    , опубліковано 21 Жовтня 2020 року о 14:14

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує, що відповідно до Звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та місті Києві від 19.10.2020 від 2 трупів свиней, що належали ТОВ «АСКОН – 2007» (вул. Горького, 102, с. Триліси, Фастівський район, Київська область) при молекулярно-генетичних дослідженнях виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней.

    Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Фастівській райдержадміністрації від 20.10.2020 встановлено карантин та визначено:

    − територію свиноферми ТОВ «АСКОН – 2007» (вул. Горького, 102, с. Триліси, Фастівського району Київської області) епізоотичним вогнищем щодо африканської чуми свиней;

    − населені пункти с. Триліси (Фастівського району Київської області) з прилеглими територіями зоною захисту;

    − смт Кожанка, с. Софіївка, с. Малополовецьке, с. Єлизаветівка, с. Королівка, с. Бортники, с. Пилипівка, с. Кищенці, с. Червоне, с. Півні, с. Волиця та с. Дмитрівка з прилеглими територіями зоною нагляду.

    Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження захворювання відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

    Рекомендуємо суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій