• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА У ПОСІВАХ ОЗИМИХ КУЛЬТУР ТА БАГАТОРІЧНИХ ТРАВ
    , опубліковано 26 Жовтня 2020 року о 15:15

    Маршрутними обстеженнями виявлено міграцію мишоподібних гризунів із місць резервації у посіви озимих зернових культур та озимого ріпакуЦією осінню склалися оптимальні умови для розвитку та розмноження шкідників. У багаторічних травах обліковується 2-7, на неорних землях та пасовищах – 3-4 жилих колоній на 1 га. Характерною біологічною особливістю гризунів являється  харчування їх  рослинним кормом та висока плодовитість.

    З метою недопущення розселення мишей та полівок у посіви необхідний постійний контроль за розвитком шкідників. За наявності 3-5 і більше жилих колоній на 1 га для боротьби з гризунами слід застосовувати хімічні та біологічні засоби. До препаратів хімічної групи родентицидів відносяться отруєні принади: Антимиша, Бродіфакум, 0,25%, Мишолов, р. – 10 г в нору з вмістом діючої речовини 0,005%, принада Багіра – 1,5-2,5 кг/га, Рат Кіллер Супер, Бромакем – 5-10 кг/га. Застосовують родентицидну принаду «Щелкунчик, ПР» – 10-25 г/5 кв. м та інші дозволені до використання препарати. Із групи біологічних препаратів рекомендований Бактеронцид, гель – 1 л на 10 кг принади по 3-5 г в нору.

    Застосовуючи родентициди, слід враховувати видовий склад гризунів. Найкращою принадою для мишей, що харчуються насінням, є зернові суміші, але проти польової миші зернові отруєні принади мають низьку ефективність через те, що поїдаючи зерно, вона завжди вилущує його, відкидаючи оболонку, що містить у собі найбільше отрути. Полівки зерном не харчуються і зернових принад уникають.

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій