• In English
  • ГОЛОВНИМ УПРАВЛІННЯМ ВІДПОВІДНО ДО ДОРУЧЕННЯ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПОСТІЙНИЙ МОНІТОРИНГ ЗАСТОСУВАННЯ ДЕРЖАВНИХ РЕГУЛЬОВАНИХ ЦІН НА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ, ЯКІ БЕРУТЬ УЧАСТЬ В УРЯДОВІЙ ПРОГРАМІ «ДОСТУПНІ ЛІКИ».
    , опубліковано 26 Жовтня 2020 року о 17:17

    Так, за 9 місяців 2020 року фахівці відділу контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (надалі – Головне управління) провели 9 щомісячних зазначених моніторингів, а також проаналізували понад 40 тис. цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Щомісяця опрацьовується інформація від більш ніж 50 аптечних закладів зареєстрованих у Київської області.

    На підставі аналізу інформації, отриманої від аптечних закладів, здійснюється контроль за правильністю застосування суб’єктами господарювання граничних оптово-відпускних та фіксованих роздрібних цін, а також граничних надбавок до цін на ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню з бюджету.

    Разом з тим, за результатами проведених аналізів моніторингів з початку року Головним управлінням були виявлені випадки завищення цін на ліки. Так, наприклад у вересні 2020 року виявлено 1 факт реалізації суб’єктом господарювання лікарських засобів, ціна на який була сформована із завищеним граничним рівнем торговельної надбавки та із завищенням фіксованого розміру роздрібної ціни на лікарський засіб, зазначеної в Реєстрі лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. Також 2 суб’єкта господарювання при реалізації лікарських засобів перевищили постачальницько-збутову надбавку на ліки, в порушення постанови КМУ від 17.10.2008 № 955.

    Суб’єктам господарювання, у яких за результатами моніторингу були виявлені порушення, направлені листи-попередження з метою уникнення в подальшому завищення державних регульованих цін на лікарські засоби.

    Головне управління і надалі спрямовуватиме свою роботу на забезпечення дотримання вимог ціноутворення суб’єктами господарювання при застосуванні цін на лікарські засоби.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій