• In English
  • ДО УВАГИ ЕКСПОРТЕРІВ! РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ВИМОГ ЄС ДО ЕКСПОРТУ ДЕЯКИХ РОСЛИН ТА ПРОДУКТІВ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ
    , опубліковано 29 Жовтня 2020 року о 12:12

    З 06 жовтня 2020 року набув чинності Регламент комісії (ЄС) 2020/1292 від 15 вересня 2020 року щодо заходів по запобіганню ввезення до Союзу Agrilus planipennis Fairmaire –  Ясеневої смарагдової златки, яким запроваджено деякі невідкладні заходи, пов’язані з експортом до ЄС певних видів рослин та продуктів рослинного походження.

    Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області повідомляє про наступне, що встановленя вільної зони на території України згідно з Міжнародним стандартом з фітосанітарних заходів №4. З переліком областей та районів, що є складовою частиною вільної зони від Agrilus planipennis Fairmaire –  Ясеневої смарагдової златки та умовами здійснення експорту до ЄС можна ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/sgWwoxG, та на сайті Держпродспоживслужби в розділі «Фітосанітарні вимоги країн».

    Ці заходи стосуються садивного матеріалу, деревини, ізольованої кори  наступних культур: Fraxinus L., Juglans ailantifolia Carr., Juglans mandshurica Maxim., Ulmus davidiana Planch. та Pterocarya rhoifolia Siebold & Zucc.

    З регламентом можна ознайомитись за посиланням: https://eur-lex.europa.eu/

    Call Now Button
    Будь в курсі подій