• In English
  • ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗОБОВ’ЯЗАЛО ВИКОНАВЦЯ ПОСЛУГ ПОВЕРНУТИ СПОЖИВАЧАМ ПОНАД 1,5 МЛН.ГРН. НЕОБҐРУНТОВАНО НАРАХОВАНИХ КОШТІВ ЗА ПОСЛУГИ З ВИВЕЗЕННЯ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ
    , опубліковано 09 Листопада 2020 року о 20:20

    У жовтні 2020 року відділом контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління) згідно звернення громадянина було проведено позаплановий захід державного контролю з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих тарифів комунального підприємства, що надає послуги з вивезення побутових відходів мешканцям Київщини.

    Під час перевірки фахівцями Головного управління було виявлено численні порушення вимог Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006           № 1010. Підприємством були враховані у тарифах необґрунтовані витрати на паливно-мастильні матеріали та шини, завищені витрати на основну та додаткову заробітну плату працівників, завищені амортизаційні відрахування, а також врахований прибуток без наявної програми щодо подальшого його використання.

    Таким чином, тарифи на послуги з вивезення побутових відходів, що застосовувались підприємством на протязі трьох років, завищені для населення на 3,43 грн/м3, для бюджетних установ на 16,17 грн/м3, для інших споживачів (госпрозрахункових підприємств) на 30,90 грн/м3.

    За результатами перевірки розміри тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затверджені рішенням виконавчого комітету органу місцевого самоврядування у 2018 році, визначено економічно необґрунтованими.

    Головне управління зобов’язало комунальне підприємство до кінця 2020 року повернути споживачам необґрунтовано нараховану суму у розмірі 1,738 млн. грн., у тому числі населенню – 559 тис. грн., бюджетним установам – 231 тис. грн., іншим споживачам (госпрозрахунковим установам) – 948 тис. грн.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій