• In English
  • ГОЛОВНИМ УПРАВЛІННЯМ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗУПИНЕНО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ РЕКЛАМИ, ЩО СПОНУКАЛА СПОЖИВАЧІВ ДО ВЖИВАННЯ КАЛЬНІВ НА ТЕРИТОРІЇ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
    , опубліковано 23 Грудня 2020 року о 12:12

    В рамках проведення державного контролю за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів реклами на території Київської області, фахівцем Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області виявлено розповсюдження зовнішньої реклами на території Київської області з порушеннями вимог пункту третього частини першої статті 8 та частини п’ятої статті 8 Закону, а саме: було розміщено 2 реклами на фасаді закладу ресторанного господарства, які спонукали до вживання кальянів, а також в яких були відсутні відомості про дату початку і закінчення знижки цін на продукцію.

    Так, вказаними статтями зазначено, що в рекламі забороняється подавати відомості або закликати до дій, які можуть спричинити порушення законодавства, завдають чи можуть завдати шкоди здоров’ю або життю людей та/чи довкіллю, а також спонукають до нехтування засобами безпеки та реклама про знижку цін на продукцію, про розпродаж повинна містити відомості про місце, дату початку і закінчення знижки цін на продукцію, розпродаж, а також про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару.

    За результатами розгляду справи, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області прийнято рішення про накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу, внаслідок чого рекламодавець, який розповсюджував зазначену рекламу, невідкладно усунув порушення та у добровільному порядку сплатив штраф.

    Про факти розповсюдження такої реклами на території Київської області просимо інформувати управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області за адресою: 08133, м. Вишневе, вул. Балукова, 22; e-mail: koblzah@dpssko.gov.ua, тел. (044) 406-01-65.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій