• In English
  • ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЄ КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПОСИЛЕНИХ ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ЗАХОДІВ
    , опубліковано 12 Січня 2021 року о 16:16

    З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, в Київській області продовжується робота щодо контролю здійснення протиепідемічних заходів та додаткових обмежень.

    Зокрема працюють 23 мобільні групи, у складі яких налічується 60 працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та представники поліції.

    Так, у період з 08.01.2020 по 12.01.2021, на території Київської області фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснено 2743 перевірок суб’єктів господарювання, з них: 517 закладів громадського харчування, 485 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 1448 – непродовольчими товарами, 83 агропродовольчих ринків; 21 заклад фізичної культури та спорту, 121 перукарень та салонів краси, 61 аптек, 7 закладів, що надають послуги з розміщення.

    Зафіксовано 197 порушень, а саме:

    – у продовольчих магазинах – відсутні антисептики для обробки рук, не проводиться вологе прибирання із застосуванням дезінфекційних засобів, не проводиться температурний скринінг працівникам, зафіксовано перебування відвідувачів без масок або вдягнені так, що не покривають рот та ніс (Бородянський район, Бориспільський район, Києво-Святошинський район, Яготинський район, м. Біла Церква, м. Ірпінь);

    – на ринках – зафіксовано порушення маскового режиму (перебування продавців та відвідувачів на території без масок або вдягнені так, що не покривають рот та ніс (Бориспільський район);

    – недотримання вимог щодо заборони роботи об’єктів з реалізації непродовольчих товарів (Бородянський район, Васильківській район, м. Ірпінь);

    – невиконання додаткових обмежень на період «локдауну» закладами громадського харчування – здійснювався прийом відвідувачів (Васильківський район).

    За результатами проведених заходів складено спільно з поліцією 39 протоколів за ст. 44-3 КУпАП та 13 протоколів за статтею 42 КУпАП, надано 197 приписів (пропозицій) щодо усунення виявлених порушень.

    За результатами роботи проінформовано органи місцевої влади та правоохоронні органи.

    Припинено роботу 10-ти об’єктів з реалізації непродовольчих товарів та заборонено приймати відвідувачів 3-м закладам громадського харчування.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій