• In English
  • НА КИЇВЩИНІ РОЗПОЧАТО ОБЛІК (ТАКСАЦІЮ) ДИКИХ ТВАРИН В МИСЛИВСЬКИХ УГІДДЯХ.
    , опубліковано 08 Лютого 2021 року о 16:16

    На виконання доручення голови Київської обласної державної адміністрації від 20.01.2021 № 2-1 щодо проведення обліку мисливських тварин в мисливських угіддях Київської області у 2021 році та рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Київській обласній державній адміністрації від 16.01.2021 № 1 про організацію цьогорічного обліку (таксації) диких тварин, на території Київщини наразі розпочато щорічний облік тварин.

    З метою забезпечення епізоотичного благополуччя на підконтрольних територіях таксація тварин проводиться із залученням спеціалістів районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Так, 05.02.2021 року у Вишгородському районі за участю представників департаменту екології та природних ресурсів, районного управління Держпродспоживслужби, мисливствознавця району та єгерської служби господарства в ТОВ «Метос» здійснено таксацію диких тварин.

    Спостерігати за проведенням таксації у Вишгородському районі виявили бажання представники телеканалу «Інтер», які мали нагоду поспілкуватися з представниками комісії з таксації щодо управління мисливськими тваринами у мисливських угіддях на території Вишгородського району.

    У мисливських господарствах управління мисливськими тваринами має важливе екологічне та економічне значення, забезпечуючи дотримання рівноваги між ємністю угідь та щільністю тварин.

    Одночасно з проведенням обліків обов’язково звертається увага на наявність відтворювальних ділянок, що мають площу не менше 20 % від площі мисливських угідь і використовуються для охорони та відтворення мисливських тварин.

    Необхідно зауважити, що водночас з підрахуванням чисельності диких тварин фахівці Держпродспоживслужби проводять спостереження за габітусом (поведінкою, зовнішнім виглядом тощо) тварин з метою виявлення хворих тварин.

     

    До відома!

    Таксація – це комплекс заходів, направлених на визначення кількості диких тварин на певній території мисливських угідь.

     

    Інформаційні посилання:

    https://www.facebook.com/1763277620568441/posts/2916862088543316/

    https://www.youtube.com/watch?v=B7_u9y6uHZs

     

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій