• In English
  • РОЗПОЧАВСЯ ЦИКЛ ОНЛАЙН-СЕМІНАРІВ З АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ У ГАЛУЗІ БДЖІЛЬНИЦТВА
    , опубліковано 09 Лютого 2021 року о 09:09

    На виконання листа Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 10.12.2020 № 2841-06/73396-06 та з метою роз’яснення алгоритму взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади під час обробітку полів, попередження та недопущення отруєння бджіл, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління) розпочато цикл онлайн-семінарів з актуальних питань у галузі бджільництва, які будуть проводитись згідно графіку з 08.02.2021 до 11.03.2021.

    Так, 08.02.2021 Ставищенським районним управлінням Головного управління проведено у форматі Zoom-конференції перший з таких онлайн-семінарів, в якому взяли участь спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління, Ставищенської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Ставищенської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби, Київської обласної державної адміністрації, представники територіальних громад, сільськогосподарських підприємств, громадської організації «Спілка пасічників Ставищенського краю» та бджоляри.

    Начальником Ставищенського районного управління Коберником С. П. та головним спеціалістом Тишкевичем О. М. було роз’яснено ветеринарно-санітарні вимоги, обов’язкові для виконання в галузі бджільництва.

    Директором Ставищенської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби Метулинською Н. В. доведено до відома слухачів вимоги щодо порядку відбору зразків підмору бджіл, продукції бджільництва та проведення лабораторних досліджень (випробувань).

    Про алгоритм дій при застосуванні пестицидів доповів провідний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Сторожук П. Б.

    Щодо державної підтримки галузі бджільництва (бюджетна програма КПКВК 1201150 «Фінансова підтримка сільгоспвиробників») проінформував начальник управління агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації
    Довгаль К. К.

    В кінці онлайн – семінару між учасниками відбулося обговорення зазначених питань. Особливу увагу учасники звернули на захист бджолосімей від впливу пестицидів при обробці полів, методи та шляхи знаходження компромісів між аграріями та пасічниками, а також надання державної підтримки для розвитку галузі бджільництва.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій