• In English
  • ФАХІВЦІ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ У РОБОЧІЙ НАРАДІ З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ БЕЗПЕЧНОГО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ ФУРСІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ.
    , опубліковано 12 Лютого 2021 року о 14:14

    Забезпечення дітей повноцінним, якісним і безпечним харчуванням завжди було  і є  одним із найважливіших спільних  завдань органів місцевого самоврядування, постачальників харчових продуктів, керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

    10 лютого 2021 року в залі засідань Фурсівської сільської ради відбулася робоча нарада присвячена актуальним питанням організації харчування  школярів та вихованців освітніх закладів. Під головуванням сільського голови Шаравари Сергія Васильовича та начальника гуманітарного відділу Фурсівської сільської ради Локоткової Людмили Анатоліївни в нараді взяли участь заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Білоцерківського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Зінченко Андрій Миколайович та начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шелест Ганна Олексіївна. Також серед учасників наради були керівники закладів дошкільної та загальної   середньої освіти та постачальники харчових продуктів до навчальних закладів сільської ради.

    Метою семінар-наради було підвищення рівня знань в даній сфері, розуміння важливості дотримання єдиної політики та вимог державного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов  організації харчування дітей, виконання відповідних норм харчування.

    Під час робочої зустрічі обговорювалось питання забезпечення організації раціонального харчування дітей в навчальних закладах освіти у відповідності до вимог наказу МОЗ України № 234 від 24.03.2016р. «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», наказу МОЗ У країни від 25.09.2020р. № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти» та дотримання постанови КМУ № 1591 від 22.11.2004р. «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».

    Постачальники харчових продуктів були ознайомлені з основними вимогами щодо зберігання, транспортування харчових продуктів та вимогами до маркування та простежуваності. Також було акцентовано, що продукти  харчування  та  продовольча сировина повинні постачатись від операторів ринку, що відповідають вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та надходити  до  навчальних  закладів разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість.

    Нарада пройшла в конструктивному руслі для зацікавленої аудиторії.

    Представники  Білоцерківського міськрайонного управління надали вичерпні відповіді на численні питання учасників.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій