Перейти до основної сторінки
На виконання Указу Президента щодо Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації за участю Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, представників Комунального навчального закладу Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», управлінь (відділів) освіти місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівників та представників навчальних закладів, фірм постачальників обладнання, 24.02.2021 проведена партнерська зустріч (семінар) у рамках пілотного регіонального проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» на базі Бучанського закладу загальної середньої освіти № 3 з дотриманням протиепідемічних заходів на період карантину.
Мета заходу – реалізація державної політики щодо створення в закладах освіти безпечного для життя і здоров’я дитини середовища, запровадження нових підходів до організації здорового, раціонального та безпечного харчування учнів закладів освіти Київщини.
В ході зустрічі доповідачами було висвітлено наступні теми:
регіональний проєкт «Якісне харчування – здорова дитина»: здобутки, проблеми та перспективи реалізації в закладах загальної середньої освіти Київської області;
реалізація права територіальної громади щодо підвищення якості харчування в закладах освіти;
вимоги санітарного регламенту та інших нормативно-правових актів санітарного законодавства до організації харчування в закладах загальної середньої освіти;
впровадження системи НАССР;
основи здорового харчування, технологія приготування страв з використанням нового технологічного обладнання та різних форм організації харчування (мультипрофільне меню, дабл-меню).
Також, доповідачами було визначено проблеми, пов’язані з харчуванням дітей в навчальних закладах, перспективи забезпечення харчуванням дітей з особливими потребами, організації дієтичного харчування зокрема технології приготування дієтичних страв при безлактозній, безглютеновій та інших дієтах.
Керівники закладів загальної середньої освіти ділилися своїм досвідом щодо вправадження системи НАССР, застосування мультипрофільного меню та меню Євгена Клопотенка в школах Київської області. На семінарі було виділено час для відвідування харчоблоку школи з демонстрацією майстерки здорового харчування та лайфхаків у використанні нового сучасного обладнання для приготування здорової та смачної їжі.
Розглядається можливість проведення аналогічних семінарів в інших районах Київської області.
Попередня
Наступна