• In English
  • ГОЛОВНИМ УПРАВЛІННЯМ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗУПИНЕНО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ, ЩО БУЛА РОЗМІЩЕНА З ПОРУШЕННЯМ ЗАКОНУ НА ТЕРИТОРІЇ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
    , опубліковано 05 Березня 2021 року о 11:11

    Відповідно до статті 26 Закону України «Про рекламу» (далі – Закон) та Положення про Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області, затвердженого наказом Держпродспоживслужби від 24.02.2020 № 153 державний контроль за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів реклами на території Київської області здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління).

    В рамках проведення державного контролю за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів реклами на території Київської області, фахівцем Головного управління виявлено розповсюдження зовнішньої реклами на території Київської області з порушеннями вимог абзацу восьмого частини другої статті 22 Закону, а саме: на фасаді магазину була розміщена реклама знаків для товарів і послуг, під якими випускаються алкогольні напої.

    Так, статтею 22 Закону встановлено, що реклама алкогольних напоїв, реклама знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, забороняється засобами зовнішньої реклами.

    За результатами розгляду справи Головним управлінням прийнято рішення про накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу. Рекламу з порушенням було демонтовано суб’єктом господарювання.

    Про факти розповсюдження такої реклами на території Київської області просимо інформувати управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області за адресою: 08133, м. Вишневе, вул. Балукова, 22; e-mail: koblzah@dpssko.gov.ua, тел. (04598) 500-23 .

    Call Now Button
    Будь в курсі подій