• In English
  • ДОТРИМУЙТЕСЬ ФІТОСАНІТАРНИХ ВИМОГ!
    , опубліковано 12 Квітня 2021 року о 10:10

    Протягом І кварталу 2020 року у пунктах пропуску на державному кордоні та на пунктах при відділах митного оформлення встановлені випадки порушення фітосанітарних вимог України, а саме: надходження немаркованого дерев’яного пакувального матеріалу (22 випадкиз таких країн: Франції, Італії, Чехії, Туреччини, Швеції, Польщі, Казахстану, Росії, Німеччини та інших країн); надходження імпортних об’єктів регулювання без фітосанітарних сертифікатів або у супроводі недійсних фітосанітарних сертифікатів (123 випадки з таких країн: Італії, Еквадору, Йорданії, США, Польщі, Іспанії, Німеччини, Франції, Вірменії, Китаю, Туреччини, Королівства Нідерланди, Єгипту та інших країн), про що державними фітосанітарними інспекторами складено  нотифікаційні повідомлення до країн-експортерів про порушення фітосанітарних вимог МСФЗ № 12 та № 15 (всього 145 випадків).

    При проведенні фітосанітарного контролю імпортованих об’єктів регулювання, що надійшли до митниць призначення, виявлено регульовані шкідливі організми:

    • у зелені зрізаній (салат Лолло), що надійшла з Італії у кількості 0,8 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.). Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.

    • у свіжих овочах та зелені (капуста броколі – 0,864 т, салат фрізе – 0,04 т, салат айсберг – 1,5 т, салат лолло – 0,14 т), що надійшли з Польщі, походження – Нідерланди, у кількості 2,544 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.). Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.
    • у зерні кукурудзи для приготування попкорну вагою 22,45 тонни, що надійшла з Іспанії, виявлено мікологічний карантинний організм, відсутній на території України, – Диплодіоз кукурудзи (Stenocarpella maydis (Berkeley) Sutton). Заражений вантаж повернуто.
    • у зерні кукурудзи для приготування попкорну вагою 22,45 тонни, що надійшла з Іспанії, виявлено мікологічний карантинний організм, відсутній на території України, – Диплодіоз кукурудзи (Stenocarpella maydis (Berkeley) Sutton). Заражений вантаж повернуто.
    • у зелені зрізаній (базилік свіжий), що надійшла з Ізраїлю у кількості 0,14 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.). Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.
    • у помідорах свіжих, що надійшли з Туреччини у кількості 15,69 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм  Південно-американську томатну міль (Tuta absoluta Meyr.). Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.
    • у помідорах свіжих, що надійшли з Туреччини у кількості 11,075 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм  Південно-американську томатну міль (Tuta absoluta Meyr.). Заражений вантаж повернуто.

    Складено та направлено до країн-експортерів 7 нотифікаційних повідомлень про виявлення в рослинах, рослинних продуктах шкідливих організмів та порушення фітосанітарних вимог України.

    Звертаємо вашу увагу, що, дотримуючись фітосанітарних вимог, вантажовласники, перевізники та імпортери убезпечують себе від невиправданих затримань і простоїв вантажів, додаткових витрат на проведення фітосанітарних процедур. З детальними вимогами ви можете

    ознайомитись за посиланням:

    https://dpss.gov.ua/fitosanitariya-kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/fitosanitarni-vimogi-krayin

    Call Now Button
    Будь в курсі подій