• In English
  • ПРОВЕДЕНО ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР: «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ МОЛОКА, ЩО ВВОДИТЬСЯ В ОБІГ: НОВІ ВИМОГИ ТА МОЖЛИВОСТІ»
    , опубліковано 20 Травня 2021 року о 17:17

    19 травня Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області спільно з швейцарсько-українською програмою «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (надалі – Програма), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) організовано онлайн обласний семінар «Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості».

    Метою заходу було підвищити рівень обізнаності про впровадження нових вимог до якості та безпечності молока, важливість безперервного моніторингу даних про результати дослідження молока та запровадження прогами контролю сирого молока.

    До онлайн заходу приєдналися та брали активну участь фахівці територіальних органів Держпродспоживслужби Київської області, Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві, районних, міжрайонних та міської державних лабораторій Держпродспоживслужби, представники господарств
    з виробництва молока та молокопереробних підприємств.

    Ірина Висоцька, координатор компонента «Молочний сектор» Програми розповіла учасникам про нове харчове законодавство, а саме про державний контроль виробництва молока та введення його в обіг. Також у своєму виступі окреслила концепцію пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока» та продемонструвала переваги користування ІТ-платформи «Молочний Модуль».

    В рамках онлайн семінару фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області розповіли про організаційні питання з впровадження пілотного проєкту, а також з питанням щодо відбору зразків та лабораторних досліджень в рамках виробничого та державного контролю виступили фахівці Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві.

    Підсумовуючи результати семінару, перший заступник начальника  Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Микола Тібеж висловив готовність долучитися до пілотного проєкту з запровадження Програми контролю сирого молока на ІТ-платформі «Молочний Модуль».

    Нагадаємо, що 18 березня в рамках вебінару з оцінювання результатів пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока» Голова Держпродспоживслужби України Владислава Магалецька наголосила на необхідності розширення проєкту на всю країну, що дозволить застосовувати всюди єдині стандарти. Держпродспоживслужба працює над тим, щоб українські споживачі отримували якісні продукти, а український бізнес – розширював ринки збуту.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій