• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА У ПЛОДОВИХ САДАХ!
    , опубліковано 20 Травня 2021 року о 00:00

    У зерняткових садах області наприкінці фази цвітіння (коли опаде 75% пелюсток) проти гусениць листокруток, яблуневої молі, личинок яблуневого плодового пильшика, попелиць, кліщів, інших шкідників необхідно провести обприскування дерев інсектицидами, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Препарати захищатимуть зав’язі плодів від пошкодження шкідливими комахами та максимально зберігатимуть врожай.

    За теплої з опадами погоди,  достатньої вологості повітря на яблунях  та грушах  розвиватимуться хвороби: борошниста роса і парша, збудники яких перезимували добре. Проти парші, борошнистої роси та інших хвороб застосовують дозволені фунгіциди.

    Через 10-12 днів після попередньої обробки для захисту зерняткових садів від вищезазначених шкідників та хвороб проводять обприскування рекомендованими інсектицидами і фунгіцидами, дотримуючись чергування препаратів.

     

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій