• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА У СХОДАХ СОНЯШНИКУ!
    , опубліковано 21 Травня 2021 року о 00:00

    Фітосанітарним моніторингом, проведеним спеціалістами управління фітосанітарної безпеки та фітосанітарних заходів на кордоні, виявлено, що у господарствах області сходи соняшника заселяють та пошкоджують сірий буряковий, чорний, південний сірий довгоносики, піщаний мідляк, що може призвести до зрідженості посівів. Найбільш шкодочинними та загрозливими фітофаги будуть  від фази сходів до II пари справжніх листків соняшнику.

    Згідно ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та  виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення.

    За виявлення у сходах соняшнику і більше шкідників на кв.м рекомендовано застосування інсектицидів, рекомендованих «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Ефективні суміші фосфорорганічних і піретроїдних препаратів у половинних нормах витрат.

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій