• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА У СХОДАХ ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ!
    , опубліковано 21 Травня 2021 року о 00:00

    Фітосанітарним моніторингом, проведеним спеціалістами управління фітосанітарної безпеки та фітосанітарних заходів на кордоні, відмічено початок заселення сходів цукрових буряків звичайним та сірим буряковими довгоносиками. Шкідники концентруються переважно по краях полів. Надалі за теплої сонячної погоди чисельність та шкідливість фітофагів зростатимуть, жуки активно будуть заселяти посіви та завдаватимуть шкоди молодим рослинам. Сірий буряковий довгоносик розвиватиметься і шкодитиме насамперед, у тих господарствах, де поля засмічені осотом, берізкою, гірчаком та іншими рослинами, якими він живиться.

    Згідно ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та  виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення.

    Для збереження сходів цукрових буряків у бурякосійних господарствах необхідно виконувати всі агротехнічні прийоми догляду за посівами, постійно контролювати динаміку розвитку шкідливих комах, а за потреби — своєчасно провести хімічний захист. За ЕПШ у сходах буряків 0,2-0,3 екз.на кв.м звичайного бурякового довгоносика, 0,2-0,5 екз. на кв.м сірого довгоносика необхідно здійснити захист рослин інсектицидами, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій