• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА У ПОСАДКАХ КАРТОПЛІ!
    , опубліковано 25 Травня 2021 року о 14:14

    Колорадський жук, перезимівля якого відбулася задовільно (загинуло за зимовий період 21% комах), активно заселяє посадки картоплі. Надалі шкідники будуть спарюватися, відкладатимуть яйця, відроджуватимуться личинки.

    Згідно ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та  виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення.

    Захист картоплі від імаго колорадського жука проводять в разі заселення 10% ранніх сходів, проти личинок – за масової появи личинок І-ІІ віків при їх чисельності 10-20 екз. на кущ картоплі за заселення 8-10%  рослин. Для обприскування промислових посадок застосовують інсектициди та біопрепарати, рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    У приватному секторі використовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню, згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    Для профілактики резистентності проводять почергові обробки одним із інсектицидів з різними діючими речовинами.

     

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій