• In English
  • НА КИЇВЩИНІ ВІДБУЛАСЯ ПАРТНЕРСЬКА ЗУСТРІЧ В РАМКАХ РЕГІОНАЛЬНОГО ПРОЄКТУ «ЯКІСНЕ ХАРЧУВАННЯ – ЗДОРОВА ДИТИНА»
    , опубліковано 28 Травня 2021 року о 14:14

    26.05.2021 на базі комунального опорного закладу загальної середньої освіти «Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3» відбулася партнерська зустріч в рамках регіонального проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» («Healthy Food: Healthy Child»).

    Учасниками зустрічі були керівники місцевих органів управління освітою Обухівського району, директори закладів загальної середньої освіти, медичні сестри з дієтичного харчування, кухарі шкіл.

    Директор департаменту освіти і науки Київської ОДА Жанна Осипенко розповіла про здобутки, проблеми та перспективи реалізації проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» в закладах загальної середньої освіти Київської області, відзначивши, що серед 75 закладів, у яких було оновлено харчоблоки, два – у Кагарлику: в НВК і ЗОШ №3.

    Директорка ЗОШ №3 Наталія Коваленко представила гостям відеофільм про свій заклад. Також, виступили з доповідями: Наталія Бендерець, в.о. ректора КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», оприлюднила результати анкетування, проведеного серед учнів, педагогів та батьків щодо їхнього бачення харчування в школі. Інга Іванчук, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кагарлицького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, розповіла про вимоги санітарного регламенту та інших нормативно-правових актів щодо організації харчування в закладах освіти. Про організацію харчування в умовах фінансової автономії в Гостомельському ліцеї №1 розповів директор закладу Володимир Захлюпаний; досвідом упровадження мультипрофільного меню та меню Євгена Клопотенка поділилася директорка Академічного ліцею №3 м. Обухова Марина Мигаль, а досвідом упровадження системи НАССР – директорка Бориспільського академічного ліцею Оксана Пономарьова.

    Було ще багато цікавого, зокрема презентації інтегрованих програм курсів за вибором з питань здорового харчування, які представили фахівці КНЗ КОР «КОІПОПК» Андрій Довгань, завідувач кафедри природничо-математичної освіти та технологій, та Ірина Мазуркевич, методист відділу дистанційної освіти; Олена Хитровська, технік-технолог з технології харчування комунального виробничого підприємства громадського харчування Ірпінської міської ради, розкрила технологію приготування дієтичних страв при безлактозній, безглютеновій та інших дієтах; сучасні підходи до організації здорового харчування та складання мультипрофільного меню, дабл-меню висвітлили викладачі Білоцерківського вищого професійного училища будівництва та сервісу Любов Грабовська й Анна Тимощук.

    Цікавою була розповідь бренд-кухаря компанії «Маресто Україна» Сергія Пастуха про сучасні технології в шкільному харчуванні, а особливо лайфхаки у використанні сучасного обладнання для приготування здорової та смачної їжі безпосередньо в харчоблоці ЗОШ №3, після чого була дегустація приготованих страв.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій