• In English
  • ПРО ЗДІЙСНЕННЯ ЗАХОДІВ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ (КОНТРОЛЮ) В ШКІЛЬНОМУ ХАРЧУВАННІ
    , опубліковано 03 Червня 2021 року о 16:16

    Із закінченням навчального процесу в закладах загальної освіти за 5 місяців поточного року підбито підсумки роботи щодо проведених заходів державного нагляду (контролю) стосовно дотримання вимог харчового законодавства в хачоблоках закладів загальної середньої освіти та щодо постачальників харчових продуктів.

    Так, за січень-травень 2021 року посадовими особами структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління) здійснено 82 позапланових заходи державного нагляду (контролю) в закладах загальної середньої освіти та 36 позапланових заходів державного нагляду (контролю) постачальників харчових продуктів.
    В ході інспектувань встановлено порушення вимог законодавства про харчові продукти, найбільш поширеними з яких були: потужність не підтримується
    в належному робочому стані, несправна система вентиляції, встановлено наявність харчових продуктів непридатних для споживання (прострочене печиво), не надано підтвердження, що вода, яка використовується у виробництві харчових продуктів, відповідає вимогам, установленим до води питної, відсутні графіки проведення дератизації та схеми розміщення пасток, записи щодо контролю наявності гризунів не ведуться, тощо.

    За результатами здійснених заходів видано 50 обов’язкових до виконання приписів щодо усунення порушень вимог законодавства у сфері безпечності
    та окремих показників якості харчових продуктів, виконання яких знаходиться на контролі Головного управління.

    Поряд з цим, за порушення законодавства про харчові продукти, посадовими особами Головного управління складено протоколи та винесено постанови про накладення штрафів на загальну суму 48 510 грн. 00 коп.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій