• In English
  • НЕБЕЗПЕКА ВВЕЗЕННЯ КАРАНТИННИХ ОРГАНІЗМІВ!
    , опубліковано 09 Червня 2021 року о 13:13

    Глобалізаційні процеси в світі розширюють географію та специфікацію  перевезення вантажів в рамках міжнародної торгівлі. У зв’язку  з цим збільшується загроза ввезення та інтродукції небезпечних шкідливих організмів для рослин. Одним із таких ризиків  є загроза розповсюдження з дерев’яною тарою небезпечного карантинного організму – соснова стовбурова нематода (Bursaphelenchus xylophilus).

    Так при інспектуванні пакувальної тари на транспортних засобах, на  пункті фітосанітарного контролю при м/п”Cхідний” ВМО №3 (ОстВестЕкспрес), мали місце випадки  виявлення ввезення з-за кордону дерев’яних палет без маркування, що є порушенням міжнародного стандарту № 15

    (МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ З ФІТОСАНІТАРНИХ ЗАХОДІВ МСФЗ № 15 РЕГУЛЮВАННЯ ДЕРЕВ’ЯНОГО ПАКУВАЛЬНОГО МАТЕРІАЛУ В МІЖНАРОДНІЙ ТОРГІВЛІ (2002 рік))

    Після проведення фітосанітарних процедур (огляду та фітосанітарної експертизи) немарковані палети підлягають оброзці (знезараженню), або знищуються. При виявленні порушень фітосанітарного законодавства до країни – експортера направляється нотифікаційне повідомлення.

     

     

    Провідний спеціаліст державний фітосанітарний інспектор Тарновський В.А.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій