• In English
  • ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАГАДУЄ – РОЗМІЩЕННЯ ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ НА ЕЛЕКТРООПОРАХ ЗАБОРОНЕНО!
    , опубліковано 11 Червня 2021 року о 10:10

    Відповідно до положень статті 26 Закону України «Про рекламу та Положення про Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області, затвердженого наказом  від 24.02.2020 № 153, державний контроль за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів на території Київської області здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління).

    Згідно зі статтею 16 Закону України «Про рекламу», розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, а поза межами населених пунктів – на підставі дозволів, що надаються обласними державними адміністраціями, а на території Автономної Республіки Крим – Радою міністрів Автономної Республіки Крим, в порядку, встановленому цими органами на підставі типових правил, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.

    Аналогічна норма міститься у  статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

    Відповідно до Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про рекламу» щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності» від 03.07.2018, розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється.

    Останнім часом фахівцями Головного управління все частіше фіксуються випадки не тільки самовільного розповсюдження рекламних конструкцій на електроопорах, але й надання дозволів на розміщення рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення органами сільських, селищних, міських рад уже після набрання чинності вказаних змін до Закону України «Про рекламу».

    У зв’язку з вищевикладеним, наголошуємо, що з 26 липня 2018 року заборонено надавати дозволи на розміщення, а  також самовільно розміщувати будь-які рекламні засоби на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення.

    Про факти розповсюдження такої реклами на території Київської області просимо інформувати управління захисту споживачів Головного управління за адресою: 08133, м. Вишневе, вул. Балукова, 22;                                                                        e-mail: koblzah@dpssko.gov.ua, тел. (045) 985-00-23.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій