• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА ВІД ЛИЧИНОК КОЛОРАДСЬКОГО ЖУКА
    , опубліковано 14 Червня 2021 року о 11:11

    На посадках пасльонових культур (картоплі та томатів) спостерігається відродження личинок колорадського жука, які спроможні завдавати значної шкоди рослинам. Для недопущення масового пошкодження картоплі рекомендуємо обстежити посадки культури і за наявності личинок І-ІІ віку (при чисельності 10-20 екз. на рослину за 8-10% заселених рослин) провести обробки інсектицидами та біопрепаратами відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    У приватному секторі використовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню, згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    Згідно ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення.

    Для профілактики резистентності фітофагів проводять почергові обробки одним із інсектицидів з різними діючими речовинами.

     

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій