• In English
  • КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЗОБОВ’ЯЗАНЕ ПОВЕРНУТИ СПОЖИВАЧАМ У М. ЯГОТИН ПОНАД 4,4 МЛН. ГРН ЗАЙВО НАРАХОВАНОЇ ПЛАТИ ЗА ПОСЛУГИ З ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ ТА СПЛАТИТИ ШТРАФ В СУМІ ПОНАД 1,5 МЛН. ГРН.
    , опубліковано 09 Липня 2021 року о 10:10

    Відповідно до річного плану здійснення заходів державного контролю на 2021 рік у червні цього року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області (надалі – Головне управління) було проведено планову перевірку комунального підприємства, що надає послуги з постачання теплової енергії (послуги з централізованого опалення) у м. Яготин Київської області.

    Під час проведення перевірки було встановлено, що підприємство розрахувало тарифи на визначені послуги з численними порушеннями вимог порядків формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії (централізованого опалення) і постачання гарячої води, зокрема, включено у тарифи завищені витрати на паливо (газ природній), електроенергію, поточний ремонт та враховано у тарифах рентабельність, без погодженої уповноваженим органом, в установленому порядку інвестиційної програми. Таким чином, Головним управлінням було встановлено, що розміри тарифів на послуги з теплопостачання для всіх категорій споживачів              м. Яготин є економічно необґрунтованими та завищеними.

    За результатами перевірки Головне управління зобов’язало комунальне підприємство повернути споживачам м. Яготин необґрунтовано нараховану суму за період 2018-2021 роки, шляхом здійснення перерахунків плати за послуги з постачання теплової енергії (послуги з централізованого опалення) на загальну суму 4,492 млн. грн., в тому числі:

    • населенню – 209,8 тис. грн;
    • бюджетним установам – 4,012 млн. грн.;
    • іншим організаціям – 269,9 тис. грн.

    Також, за вищевказані порушення на підприємство були накладені штрафні санкції в сумі 1,597 млн. грн. За порушення державної дисципліни цін на керівника підприємства було складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до статті 165-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    Спеціалісти Головного управління на постійній основі здійснюють роботу щодо запобігання порушень у сфері ціноутворення та забезпечення встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій