• In English
  • ВАЖЛИВІСТЬ ДОТРИМАННЯ ФІТОСАНІТАРНИХ ВИМОГ!
    , опубліковано 19 Липня 2021 року о 16:16

    Протягом IІ кварталу 2021 року у пунктах пропуску на державному кордоні та на пунктах при відділах митного оформлення встановлені випадки порушення фітосанітарних вимог України, а саме: надходження немаркованого дерев’яного пакувального матеріалу (11 випадківз таких країн: Франції, Іспанії, Туреччини, Польщі, Королівства Нідерланди, та США); надходження імпортних об’єктів регулювання без фітосанітарних сертифікатів або у супроводі недійсних фітосанітарних сертифікатів (45 випадків з таких країн: Італії, Йорданії, США, Польщі, Іспанії, Китаю, Туреччини, Королівства Нідерланди, Австрії, Чилі, Лівану  та інших країн), про що державними фітосанітарними інспекторами складено нотифікаційні повідомлення до країн-експортерів про порушення фітосанітарних вимог МСФЗ № 12 та № 15 (всього 56 випадків).

    При проведенні фітосанітарного контролю імпортованих об’єктів регулювання, що надійшли до митниць призначення, виявлено регульовані шкідливі організми:

    • в рисі для сівби сорт Пашалі, що надійшов з Туреччини в кількості 0,12 тонни виявлено карантинного організму Сорго алепське, Гумай (Sorghum halepense). Заражений вантаж повернуто.
    • у артишоках свіжих, що надійшли з Лівану вагою 0,077 тонни Виявлено карантинний організм, обмежено поширений на території України, Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.
    • у зерно кукурудзи для попкорну, що надійшло з США вагою 0,2108 тонни, виявлено карантинний організм, відсутній на території України, Диплодіоз кукурудзи Stenocarpella maydis (Berkeley) Sutton. Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.
    • в помідорах свіжих, що надійшли з Туреччини вагою 12,67 тонни, виявлено карантинний організм, обмежено поширений на території України, Південно-американська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.) Заражений вантаж повернуто.
    • у базиліку свіжому, що надійшов з Ізраїлю вагою 0,096 тонни Виявлено карантинний організм, обмежено поширений на території України, Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.). Заражений вантаж повернуто.

    • у помідорах свіжих , що надійшли з Марокко вагою 0,135 тонни виявлено карантинний організм, обмежено поширений на території України, Південно-американська томатна міль (Tuta absoluta Meyr). Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.
    • у помідорах свіжих, що надійшли з Туреччини вагою 18,69 тонни виявлено карантинний організм, обмежено поширений на території України, Південно-американська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.). Заражений вантаж повернуто.
    • у помідорах свіжих, що надійшли з Туреччини вагою 12,075 тонни  Виявлено карантинний організм, обмежено поширений на території України, Південно-американська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.). Заражений вантаж повернуто.
    • у помідорах свіжих, що надійшли з Туреччини вагою 20 тонн,  виявлено карантинний організм, обмежено поширений на території України, Південно-американська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.) Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.

    • в персиках свіжих, що надійшли з Туреччини вагою 7,4 тонни, виявлено карантинний організм, відсутній на території України, Середземноморська плодова муха (Ceratitis capitata). Заражений вантаж повернуто.
    •  у помідорах свіжих, що надійшли з Туреччини вагою 20,2 тонни,  виявлено карантинний організм, обмежено поширений на території України, Південно-американська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.) Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.

    Складено та направлено до країн-експортерів 11 нотифікаційних повідомлень про виявлення в рослинах, рослинних продуктах шкідливих організмів та порушення фітосанітарних вимог України.

    Звертаємо вашу увагу, що, дотримуючись фітосанітарних вимог, вантажовласники, перевізники та імпортери убезпечують себе від невиправданих затримань і простоїв вантажів, додаткових витрат на проведення фітосанітарних процедур. З детальними вимогами ви можете

    ознайомитись за посиланням:

    https://dpss.gov.ua/fitosanitariya-kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/fitosanitarni-vimogi-krayin

    Call Now Button
    Будь в курсі подій