• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА У СХОДАХ ОЗИМОГО РІПАКУ ВІД ХРЕСТОЦВІТИХ ТА РІПАКОВИХ БЛІШОК!
    , опубліковано 06 Вересня 2021 року о 10:10

    За результатами фітосанітарного моніторингу посіви озимого ріпаку під врожай 2022 року заселяють хрестоцвіті та ріпакові блішки. Тепла сонячна погода сприяє активному розповсюдженню фітофагів. Блішки за щільності 1-3 екз. на рослину заселили  та живляться на 3-10% рослин озимого ріпаку, переважно у крайових смугах, надалі відбуватиметься розселення жуків по всьому полю.

    Згідно ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та  виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення.

    Ріпакосійним господарствам необхідно контролювати посіви озимого ріпаку та у разі виявлення 3-5 блішок на кв.м здійснити захисні заходи інсектицидами, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій