• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА В ПОСІВАХ ОЗИМОГО РІПАКУ!
    , опубліковано 13 Вересня 2021 року о 11:11

    Повсюдно у ріпакосійних господарствах посіви озимого ріпаку зселяють та завдають шкоди рослинам хрестоцвіті блішки, капустяна попелиця, проходить відродження псевдогусениць ріпакового пильщика, гусениць ріпакового та капустяного біланів. Тепла сонячна погода сприятиме поширенню та шкідливості комах.

    Згідно ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та  виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення.

    Необхідно обстежити посіви озимого ріпаку та за виявлення на 1 кв.м личинок ріпакового пильщика – 3 екз., гусениць біланів або листогризучих совок 2 екз., хрестоцвітих блішок – 3-5 екз. провести захист рослин інсектицидами, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

     

    Гусениці біланів Несправжні гусениці ріпакового пильщика Повсюдно у ріпакосійних господарствах посіви озимого ріпаку зселяють та завдають шкоди рослинам хрестоцвіті блішки, капустяна попелиця, проходить відродження псевдогусениць ріпакового пильщика, гусениць ріпакового та капустяного біланів. Тепла сонячна погода сприятиме поширенню та шкідливості комах. Згідно ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення. Необхідно обстежити посіви озимого ріпаку та за виявлення на 1 кв.м личинок ріпакового пильщика – 3 екз., гусениць біланів або листогризучих совок 2 екз., хрестоцвітих блішок – 3-5 екз. провести захист рослин інсектицидами, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій