• In English
  • ОБСТЕЖЕННЯ НА ВІДПОВІДНІСТЬ ПРОТОКОЛАМ ФІТОСАНІТАРНИХ ВИМОГ ЩОДО ЕКСПОРТУ ДО КНР
    , опубліковано 16 Вересня 2021 року о 16:16

    З метою виконання вимог Протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки державними фітосанітарними інспекторами управління фітосанітарної безпеки та фітосанітарних заходів на кордоні Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області за зверненням суб’єктів господарювання обстежено посіви ячменю (в тому числі для встановлення статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa) на площі 2908,4 га, 43 поля. Враховуючи результати обстежень та висновки фітосанітарної експертизи посіви ячменю відповідають Протоколу.

    Обстеження посівів кукурудзи та сої тривають. Станом на 01.09.2021 у 3-х господарствах на кукурудзі виявлено шкідливий організм Вірус смугастої мозаїки пшениці (Wheat streak mosaic virus), що знаходиться під карантинним контролем Китаю, тому фітосанітарний стан посівів на площі 623,5 га, 8 полів не відповідає Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи  з України до КНР.

    З Протоколами фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю, переліком заборонених біологічних шкідливих організмів до ввозу до КНР можна ознайомитись за посиланням: https://dpss.gov.ua/fitosanitariya-kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/fitosanitarni-vimogi-krayin.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій