• In English
  • ВИМОГИ ЩОДО ВВЕЗЕННЯ НАСІННЯ ТА САДИВНОГО МАТЕРІАЛУ НА МИТНУ ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ
    , опубліковано 29 Вересня 2021 року о 16:16

    1. У разі ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу за умови належності його до сорту, занесеного до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, вантаж супроводжується наступними документами:

    – сертифікатом країни – експортера, що засвідчує якість насіння та/або садивного матеріалу. Перелік європейських агентств із сертифікації насіння, які видають сертифікати країни – експортера знаходиться на офіційному сайті Європейської асоціації агентств із сертифікації насіння за посиланням – http://www.escaa.org/index/action/page/id/5/title/list-of-agencies. Додаткова інформація щодо компетентних органів країн – експортерів та зразків дозвільних документів розміщена на офіційному сайті Держпродспоживслужби за посиланням: https://dpss.gov.ua/fitosanitariya-kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/informaciya-shchodo-kompetentnih-organiv-krayin-eksporteriv-ta-zrazkiv-dozvilnih-dokumentiv-sertifikativ-toshcho.

    – сертифікатом ISTA та сертифікатом ОЕСР у випадку, якщо культура відноситься до схем сортової сертифікації до яких приєдналась Україна, а саме – насіння цукрових та кормових буряків, насіння хрестоцвітих та інших олійних і прядивних видів, насіння кукурудзи та сорго, насіння зернових культур. Перелік сортів рослин ОЕСР знаходиться на офіційному сайті Організації економічного співробітництва та розвитку: http://www.oecd.org (Topics – Agriculture and fisheries – Standards for seeds, tractors, forest, fruit and vegetables – OECD Seed Schemes – List of Varieties –  available in our electronic database – Varieties), або за посиланням: http://www.niab.com/oecdv2/variety/search.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій