• In English
  • КОНТРОЛЬ ЩОДО ДОТРИМАННЯ ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ЗАХОДІВ
    , опубліковано 23 Жовтня 2021 року о 09:09

    Останнім часом, статистика поширення серед людей гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 має тенденцію до зростання.

    Хочемо ще раз нагадати про важливість дотримання встановлених вимог щодо виконання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання та пересічними громадянами на період карантину, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

    Що таке коронавірус?

    Коронавіруси – це велика родина вірусів, які викликають захворювання, починаючи від звичайної застуди до більш важких захворювань. COVID-19 – це інфекційне захворювання, спричинене коронавірусом SARS-CoV-2.

    Як поширюється вірус?

    Люди можуть заразитися COVID-19 від інших людей, які мають вірус, вдихаючи дрібні крапельки рідин від людей із COVID-19, які кашляють або чхають, або через дотик до забруднених поверхонь.

    Які симптоми?

    Багато людей, які заражаються, відчувають легкі симптоми і одужують, але деякі люди можуть переносити хворобу досить тяжко.

    Симптоми включають поєднання: лихоманку (висока температура тіла); сухий кашель, втома, вологий кашель, ускладнене дихання, біль в горлі, головний біль, біль в м’язах, озноб, нудота та блювання, закладеність носа, діарея, кровохаркання, почервоніння та запалення очей.

    Міністерство охорони здоров’я радить, якщо з’явились симптоми, схожі на коронавірус  звертатись до свого сімейного лікаря і в жодному разі не займатися самолікуванням.

    Профілактичні заходи із запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) наступні:

    • безконтактне привітання;
    • гігієна рук;
    • правильне використання захисної маски (так щоб були закриті ніс та рот);
    • дотримання респіраторної гігієни і етикету кашлю;
    • дистанція не менше півтора метри від інших людей у публічних місцях;
    • самоізоляція у разі появи респіраторних симптомів (слід ізолюватися від тих, з ким проживаєте, наскільки це можливо, особливо якщо серед них є люди похилого віку).

    Не нехтуйте цими правилами, які можливо збережуть Вам життя.

    Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області з початку введення карантину посилений контроль щодо дотримання протиепідемічних заходів закладами освіти, громадського харчування, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками тощо.

    Всього за 9 місяців поточного року перевірено– 26117 суб’єктів (об’єктів) господарювання; кількість об’єктів, на яких  встановлено порушення – 6445. Вжито заходів за результатами проведених обстежень: складено 783 протоколів про адміністративні правопорушення; поінформовано органи місцевої влади – 121; поінформовано правоохоронні органи – 98; залучено засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок – 78.

    Але, ще раз нагадуємо – від кожного з нас залежить успіх подолання коронавірусної хвороби!

    Бажаємо здоров’я! Бережіть себе та своїх близьких!

    Call Now Button
    Будь в курсі подій