• In English
  • ВИКОНАВЦЯ ПОСЛУГ ЗОБОВ’ЯЗАНО ПОВЕРНУТИ СПОЖИВАЧАМ ПОНАД 6,5 МЛН ГРН НЕОБҐРУНТОВАНО НАРАХОВАНИХ КОШТІВ ЗА ПОСЛУГИ З ВИВЕЗЕННЯ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ ТА СПЛАТИТИ ШТРАФ В СУМІ ПОНАД 2 МЛН ГРН
    , опубліковано 29 Жовтня 2021 року о 10:10

    Перевіркою було встановлено, що підприємство розрахувало тарифи на зазначені послуги з порушеннями вимог «Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів» та «Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 № 1010, а саме, включено у тарифи завищені та необґрунтовані витрати на заробітну плату, внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, витрати на запасні частини, а також врахований прибуток в розмірі від 14 до 43 відсотків без наявної погодженої уповноваженим органом, в установленому порядку інвестиційної програми. Зокрема, у тарифи на житлово-комунальні послуги включені витрати на оплату праці та внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування загальновиробничого і адміністративного персоналу, посади яких не були передбачені штатним розписом підприємства на момент формування тарифів.

    Таким чином, Головним управлінням було встановлено, що розміри тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами (з вивезення побутових відходів) для всіх категорій споживачів є економічно необґрунтованими та завищеними.

    За результатами перевірки Головне управління зобов’язало приватне підприємство повернути необґрунтовано нараховану плату споживачам за послуги з поводження з побутовими відходами (з вивезення побутових відходів) за період 2019-2021 роки, шляхом здійснення перерахунків на загальну суму 6,918 млн. грн., в тому числі:

    – населенню – 4,442 млн. грн;

    – бюджетним установам – 1,277 млн. грн.;

    – іншим організаціям – 1,199 млн. грн.;

    Також, за вищевказані порушення на підприємство були накладені штрафні санкції в сумі 2,043 млн. грн. На керівника підприємства накладено адміністративне стягнення передбачене ст. 1652 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    Спеціалісти Головного управління на постійній основі здійснюють роботу щодо запобігання порушень у сфері ціноутворення та забезпечення встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій