• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА ВІД МИШОПОДІБНИХ ГРИЗУНІВ
    , опубліковано 15 Листопада 2021 року о 10:10

    При проведенні фітосанітарного моніторингу у посівах озимих пшениці та ріпаку відмічено міграцію та розселення мишоподібних гризунів.

    Сприятливі погодні умови та наявність достатньої кормової бази позитивно вплинули на популяцію мишей і полівок. За результатами осінніх обстежень заселеність шкідниками посівів багаторічних трав складає 100% за чисельності 2-5 жилих колоній на 1 га, у озимих пшениці та ріпаку відмічається переважно крайове заселення 10-30% обстежених площ за чисельності 1-2 жилих колоній на 1 га. Оскільки переселення гризунів з неугідь на площі під озимини триває, надалі існує реальна загроза значних пошкоджень посівів.

    Вирішальним в попередженні пошкоджень гризунами культурних рослин є вчасне і в короткий термін ( до утворення снігового покриву ) проведення винищувальних заходів. Захисні роботи в озимих культурах та інших стаціях слід проводити за наявності 3-5 і більше жилих колоній на гектарі, використовуючи родентициди, згідно «Переліку…» та залежно від видового складу гризунів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій