• In English
  • COVID -19 ПЕРЕХРЕСНІ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ
    , опубліковано 15 Листопада 2021 року о 10:10

    З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, було створено робочі групи у складі фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, Головного управління Національної поліції, Міністерства розвитку громад та територій для проведення перехресних перевірок дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, між областями (Миколаївська, Одеська, Херсонська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Луганська, Донецька, Запорізька) та в період з  01.11.2021 по 05.11.2021, із залученням засобів масової інформації було проінспектовано 4956 об’єкти, серед яких: «Епіцентр», «Велмарт», «Комфі», «Сільпо», «АТБ», ТРЦ «Сіті-центр», ПП «Таврія Плюс»,  ресторан «Риф», в магазинах «Епіцентр» організована робота пункту вакцинації від COVID-19. Наразі вакцинація населення є єдиним захистом від коронавірусної хвороби COVID-19.

    Основні порушення, які було зафіксовано: перед початком зміни не проводиться температурний скринінг усім працівникам;  допуск відвідувачів та перебування у закладі без наявності вдягнутого респіратора або захисної маски у т. ч. виготовленої самостійно; не здійснюється вологе прибирання приміщень та контактних поверхонь з використанням миючих та дезінфікуючих засобів кожні 2 години.

    За виявлені порушення санітарного законодавства в частині недотримання протиепідемічних вимог представниками Головних управлінь Держпродспоживслужби складено протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 42 та частиною другою статті 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    В ході перевірок порушення протиепідемічних вимог, встановлених  постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України, виявлено на 537 об’єктах.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області вкотре закликає: Бережіть себе та рідних. Дотримуйтесь простих правил в період карантину, які можуть зберегти ваше життя та здоров’я — дотримуйтесь соціальної дистанції, не забувайте користуватись масками, часто мийте руки з милом, або користуйтесь антисептиками.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій