• In English
  • ЗАГАЛЬНИЙ ЗАХІД ВІДВІДУВАННЯ МІСТ ІРНІНЯ, БУЧІ ТА СЕЛИЩА БОРОДЯНКА
    , опубліковано 10 Квітня 2022 року о 17:17

    09.04.2022 Головними управліннями Держпродспоживслужби в місті Києві та Київської області  було організовано та здійснено загальний захід відвідування міст Ірніня, Бучі та селища Бородянка.

    Тиждень назад тут закінчились активні бойові дії по звільненню цих міст від російського агресора. В наслідок чого дуже сильно постраждала інфраструктура регіону: багато розбитих та зруйнованих будівель, зірвані мости, побиті дороги, відсутнє  електропостачання, централізоване водопостачання, подача газу тощо.  Тому основними задачами для фахівців Держпродспоживслужби були:  збір інформації щодо епізоотичної та епідеміологічної ситуації в цій місцевості, проведення відбору проб води питної із децентралізованих джерел водопостачання, проведення дезінфекції місць загибелі людей та тварин, збір інформації про місця громадського харчування та продуктів харчування, які сюди поставляються, а також було доставлено партію гуманітарної допомоги місцевим мешканцям.

    Відбір проб води питної із децентралізованих джерел водопостачання міст Ірпінь, Буча та селища Бородянка воду з яких місцеві жителі використовують для господарсько-побутових потреб, проводився фахівцями Державної установи «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» разом із спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві. За результатами здійснених лабораторних досліджень у разі виявлення невідповідності води питної вимогам діючого законодавства будуть вжиті заходи, що направлені до приведення води питної у відповідність вимогам санітарних нормативів для попередження виникнення та поширення інфекційних хвороб та отруєнь.

    Також фахівцями Держпродспоживслужби  управлінь та Києво-Святошинської районної державної лікарні ветеринарної медицини проведений збір інформації щодо наявності безпритульних тварин та виявлення трупів загиблих тварин та птиці.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій