• In English
  • ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА В М. БІЛІЙ ЦЕРКВІ ПОВІДОМЛЯЄ!
    , опубліковано 12 Квітня 2022 року о 14:14

    Незважаючи на складний стан в нашій країні, Держпродспоживслужба м. Білої Церкви працює в звичному режимі за для забезпечення санітарного, епізоотичного та продовольчого благополуччя регіону.

    Згідно затвердженого плану протиепізоотичних заходів та діагностичних досліджень, Білоцерківською міською державною лікарнею ветеринарної медицини проводяться в повному об’ємі всі необхідні протиепізоотичні та діагностичні дослідження та обробки. Вони включають щеплення проти основних інфекційних хвороб тварин, проведення діагностичних та моніторингових (лабораторних) досліджень на потужностях з утримання та розведення сільськогосподарських тварин, а також тварин, що утримуються в приватному секторі м. Білої Церкви та Білоцерківському районі. Попри військовий стан в місті працює програма по зменшенню чисельності безпритульних собак шляхом їх  відлову та стерилізації.

    На всіх агропродовольчих ринках міста та району, відповідно до покладених на них повноважень, функціонують відділи ветеринарно-санітарної експертизи Білоцерківської міської державної лабораторії Держпродспоживслужби які забезпечені всіма необхідними засобами для проведення ветеринарно-санітарної експертизи продукції тваринного та рослинного походження, здійснюючи контроль за дотриманням належних показників безпеки та якість харчових продуктів призначених для споживання людиною.

    З початком війни багато магазинів у місті призупинили свою діяльність, а тому набула поширення стихійна торгівля. Держпродспоживслужба м. Білої Церкви в черговий раз попереджає про небезпеку придбання харчових продуктів невідомого походження, без відповідних супровідних документів, ту що не пройшла відповідний державний контроль, особливо в режимі воєнного стану! Шановні громадяни, харчова безпека населення є складовою частиною загальнодержавної безпеки. Така продукція може викликати небезпечні для життя отруєння та розлади, може мати тяжкі незворотні наслідки. У зв’язку з цим, просимо берегти своє здоров’я та свідомо не наражатись на небезпеку.

    Також в зв’язку з введенням військового стану, багато мешканців міста та району залишають свої домівки, покидаючи домашніх улюбленців на вулиці. Як наслідок це збільшення безпритульних тварин на вулицях міста, прогнозоване погіршення епізоотичної ситуації в місті. Звертаємо увагу власників домашніх тварин на своєчасне проведення щеплень проти сказу своїх улюбленців. Білоцерківська міська державна лікарня ветеринарної медицини, як завжди, проводить цю роботу на безоплатній основі у робочі години за адресою: м. Біла Церква, вул. Товарна 27.

    Шановні Білоцерківці! Ми щиро бажаємо здоров’я та миру вам та вашим улюбленцям!

              

         

    Call Now Button
    Будь в курсі подій