• In English
  • БАРИШІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ: «ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!»
    , опубліковано 15 Квітня 2022 року о 12:12

    У зв’язку із введенням воєнного стану на території України, відповідно до Указу Президента від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» та на виконання вимог законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про ветеринарну медицину», якими встановлено вимоги у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, фахівцями Баришівського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області із самого початку війни здійснюється контроль за суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на окремі групи товарів та медичні лікарські засоби, контролюється реалізація харчових продуктів на агропродовольчих ринках на території Баришівської та Березанської територіальних громад.

    Лабораторії ветеринарно – санітарної експертизи на ринках смт. Баришівка, м. Березань та с. Морозівка в період воєнного стану працювали постійно, згідно з графіком роботи ринків. На ринках територіальних громад дотримуються вимог ветеринарно-санітарних правил для ринків, реалізація тваринницької та рослинницької продукції постійно проводиться після проведення ветеринарно-санітарної експертизи.

    Контроль щодо реалізації продукції, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні, забезпечується спеціалістами Баришівського відділу та спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках.

    Дуже актуальним залишається питання стихійної торгівлі на території територіальних громад.

    Щодо попередження стихійної торгівлі в населених пунктах територіальних громад на голів Баришівської селищної та Березанської міської рад було направлено листи щодо визначення місць торгівлі, з метою забезпечення контролю за реалізацією харчової продукції тваринного та рослинного походження.

    Відповіді було отримано по визначених місцях торгівлі на агропродовольчих ринках громад.

    Натомість проводиться стихійна торгівля на площах, тротуарах всіма групами товарів: продукцією тваринного і рослинного походження, насіннєвою групою.

    Проте спеціалістами відділу та лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи здійснюється постійний контроль за реалізацією продукції в супроводі ветеринарних документів, що засвідчують якість та безпечність продукції.

    Спеціалісти Баришівської районної державної лікарні ветеринарної медицини та її структурних підрозділів з початку дії воєнного стану лікували і продовжують лікувати тварин та консультувати їх власників, реалізовувати ветеринарні препарати, проводять щеплення домашніх тварин проти сказу, розпочали комплекс весняних лабораторно-діагностичних досліджень великої рогатої худоби в господарствах району.

    Баришівська міжрайонна державна лабораторія Держпродспоживслужби вносить свій вклад для досягнення перемоги України у підступній та жорстокій війні, розв’язаною Росією.

    Після вимушеного призупинення роботи в березні місяці, через бойові дії на території району, лабораторія поступово повертається до повноцінної роботи. До столу споживача повинна надходити якісна продукція і працівники лабораторії докладають до цього всіх зусиль. В усіх переробних підприємствах, молочно-товарних фермах Баришівської, Березанської та Згурівської ОТГ, які функціонують на даний час, контролюється якість миття та дезінфекції на підприємствах, зразки води та продукції на якісні показники.

    Значна увага приділяється виконанню «Програми лабораторного контролю сальмонельозу птиці на 2022 рік» в птахогосподарствах району, яких на території Баришівської та Березанської ОТГ є дев’ять, де утримуються кури – несучки, бройлери, перепела, інкубатор.

    Починають надходити з пасік приватного сектору зразки підмору бджіл для дослідження на варооз, акарапідоз та нозематоз. А бджоли асоціюються з настанням весни і тепла та, звичайно, з Перемогою України.

    Все буде Україна!

    Call Now Button
    Будь в курсі подій