• In English
  • ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ТРИМАЄ НА КОНТРОЛІ ЦІН НА СОЦІАЛЬНО-ЗНАЧУЩІ ТОВАРИ
    , опубліковано 28 Квітня 2022 року о 12:12

    З метою забезпечення цінової стабільності в умовах воєнного стану Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 223 (далі – Постанова), якою визначено, що на період воєнного стану, зокрема, Держпродспоживслужбою забезпечується контроль за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на окремі групи товарів.

    До таких товарів віднесено: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупа гречана, крупа вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква, картопля, етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне, газ скраплений для автомобілів.

    Так, на виконання Постанови, пункту 5 доручення Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. від 26.03.2022 № 8108/0/1-22 та доручення Держпродспоживслужби Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області, з метою оперативного реагування та забезпечення контролю за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на такі товари, запроваджено щоденний моніторинг цін.

    Данні для моніторингу надаються на основі цінового дослідження в закладах роздрібної торгівлі в районах та громадах Київської області.

    З урахуванням складності часу в Бучанській, Бородянській та Іванківській громадах Київської області тимчасово відсутня реалізація вищезазначених соціально-значущих товарів та відповідно відсутня можливість моніторингу цін на них. Наразі на території вказаних громад населенню надається гуманітарна допомога.

    Також, спеціалістами Головного управління проводиться роз’яснювальна робота щодо наслідків необґрунтованого зростання цін на соціально значущі товари харчування, які реалізують у магазинах.

    З метою донесення до громадськості інформації про проведену роботу Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області висвітлює ціни на товари, що мають істотну соціальну значущість, в розрізі районів та громад Київської області.

    Головне управління закликає суб’єктів господарювання не допускати необґрунтоване підвищення цін на товари, які мають істотну соціальну значущість для населення у період воєнного стану в країні.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій