• In English
  • ЗАХИСТІТЬ ЯБЛУНЕВИЙ САД ПЕРЕД ЦВІТІННЯМ!
    , опубліковано 28 Квітня 2022 року о 22:22

    Яблуні схильні до зараження безліччю грибкових і бактеріальних хвороб, нападу численних шкідників.Тому для захисту яблуневого саду слід проводити комплексні своєчасні обробки ефективними препаратами.

    В період утворення бутонів активність проявляє яблуневий квіткоїд та бруньковий довгоносик. Вони пошкоджують квітки, що ще не розкрилися, і призводять до зменшення врожайності яблунь. Проти цих шкідників використовують препарати Актара,240SC – 0,14-0,15 л/га, Енжіо,247 -0,18л/га, Піринекс Супер, Ке- 1,25 -1, л/га та інші дозволені в «Переліку…». Ці препарати будуть ефективними на даному етапі розвитку яблунь і проти ссисних шкідників(попелиці, листоблішки, кліщі) які висмоктують сік з молодих листочків, від чого воно засихає і відпадає.

    Великий набір хвороб також завдає шкоди яблуневим садам. Найнебезпечнішими для яблуні є парша, борошниста роса.Тому у фазу «рожевого бутона» застосовують найбільш надійні сучасні фунгіцидні препарати Хорус,75 -0,25 кг/га, Медян екстра -1,5-2,0 кг/га, Наутіл,ВГ – 1,8-2,0 кг/га, Патроль,ЗП -1,5-2,0 кг/га, та інші дозволені для використання в «Переліку … на 2022 рік». Їх ефект заснований на блокуванні дихальної функції хвороби, тому хвороба не поширюється на інші неуражені ділянки дерева, а також лікує уражені частини.

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій