• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА У ПОЛЯХ ЗЕРНОВИХ КОЛОСОВИХ КУЛЬТУР!
    , опубліковано 04 Травня 2022 року о 15:15

    У посівах озимих пшениці та ячменю відмічається ураження рослин хворобами. За даними фітосанітарного моніторингу, проведеного спеціалістами управління фітосанітарної безпеки та фітосанітарних заходів на кордоні найбільш інтенсивно проявляються борошниста роса, септоріоз, якими уражено 3-15% рослин, на кореневі гнилі хворіє 3-5% рослин.

    Згідно ст. 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення, тощо.

    В фазу виходу рослин в трубку оздоровлюють посіви за інтенсивності ураження 1% борошнистою росою, бурою листковою іржею, гельмінтоспоріозними плямистостями; 3-5% септоріозом листя, церкоспорельозом – у разі появи хвороби, за умов достатнього зволоження і досягнення критичного рівня ураження однією з комплексу або домінуючою в зоні хворобою, через обприскування фунгіцидами відповідного спектру захисної дії, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

     

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій