• In English
  • УВАГА! НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШИЙ ШКІДНИК КАРТОПЛІ!
    , опубліковано 03 Червня 2022 року о 20:20

    За даними обстежень у всіх посадках картоплі спостерігається шкідливість та масова яйцекладка головного ворога культури – колорадського жука.

    Після відродження, личинки першої генерації живитимуться листками картоплі, обгризаючи їх повністю, залишаючи тільки жилки. Знищивши листя на одній рослині, комахи переселяються на інші.

    Захист картоплі від імаго колорадського жука проводять в разі заселення 10% ранніх сходів, проти личинок – за масової появи личинок І-ІІ віків при їх чисельності 10-20 екз. на кущ картоплі за заселення 8-10%  рослин. Для обприскування промислових посадок застосовують інсектициди та біопрепарати, рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    Згідно ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та  виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення.

    У приватному секторі використовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню, згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    Для профілактики резистентності проводять почергові обробки одним із інсектицидів з різними діючими речовинами.

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій