• In English
  • ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ!
    , опубліковано 07 Червня 2022 року о 15:15

    Щороку 7 червня відзначається Всесвітній день безпечності харчових продуктів. Цей день покликаний нагадати про те, що відповідальний підхід до питань харчової безпеки є запорукою збереження здоров’я та профілактики цілого спектру захворювань, пов’язаних зі способом харчування.

    В Україні питання харчової безпеки регулюються на законодавчому рівні, зокрема, законами «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», які забезпечують безпечність харчових продуктів на шляху «від лану до столу».

    Відповідальність за безпечність харчових продуктів несе виробник,
    а контроль здійснює Держпродспоживслужба.

    Сьогодні, коли Україна бореться за свою свободу та незалежність, фахівці Держпродспоживслужби продовжують контролювати безпечність продуктів харчування, що потрапляють на полиці магазинів та до закладів громадського харчування.

    Більше того, з початку російського військового вторгнення Держпродспоживслужбою продовжується робота щодо розширення експортного потенціалу українських товаровиробників, у тому числі, до країн Європейського Союзу – верифіковано та валідовано відомості 20 експортерів товарів українського виробництва до країн ЄС.

    Слід відмітити, що в Україні на базі Держпродспоживслужби створена Національна платформа продовольчої безпеки, яка дозволяє об’єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, логістичних компаній, міжнародних організацій для стимулювання розбудови української економіки, навіть в умовах війни, та забезпечення харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, учасників Збройних Сил України та територіальної оборони.

    Платформа є зручним та оперативним інструментом для пошуку найнеобхідніших продуктів і товарів широкого вжитку, пропозицій для виробників із урахування логістичних можливостей. У період, коли відбувається переміщення виробничих потужностей, втрачено раніше налагоджені зв’язки, вона є зручним механізмом поновлення партнерських стосунків і налагодження конструктивної роботи. Через неї можна поінформувати учасників ринку про свої потреби, а також сповістити про наявні пропозиції.

    Цінність платформи полягає в доступі користувачів до актуальної інформації та можливості прямого контакту між покупцем та постачальником. Крім того, ще однією перевагою платформи є можливість замовлення логістичних послуг.

    Реєстрація та робота на Платформі для всіх учасників є безкоштовною. На головній сторінці можна завантажити інструкцію з використання Платформи.

    Посилання на платформу для реєстрації https://dpss.creatio.com. Постійну підтримку можна отримати за телефоном (098)132-67-05.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій