• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА ВІД ЛИЧИНОК КОЛОРАДСЬКОГО ЖУКА!
    , опубліковано 20 Червня 2022 року о 14:14

    Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки та фітосанітарних заходів на кордоні, проведено фітосанітарний моніторинг на посадках пасльонових культур (картоплі та томатів). Спостерігається відродження личинок колорадського жука, які спроможні завдавати значної шкоди рослинам. Для недопущення масового пошкодження картоплі рекомендуємо обстежити посадки культури і за наявності личинок І-ІІ віку (при чисельності 10-20 екз. на рослину за 8-10% заселених рослин) провести обробки інсектицидами та біопрепаратами відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    У приватному секторі використовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню, згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    Згідно ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення.

    Для профілактики резистентності фітофагів проводять почергові обробки одним із інсектицидів з різними діючими речовинами

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій