• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА У ПОСІВАХ КУКУРУДЗИ!
    , опубліковано 24 Червня 2022 року о 10:10

     

    При проведенні фітосанітарного моніторингу, на посівах кукурудзи, відмічено початок льоту потенційно небезпечного шкідника – стеблового (кукурудзяного) метелика. Також він пошкоджує просо, сорго та інші товстостеблі культури.

    По серпень метелик відкладатиме яйця на нижню поверхню листків кукурудзи. Гусениці швидко проникатимуть у стебла, ушкоджуючи їх і качани. Крім прямої шкоди, пошкодження гусениць викликають ламання стебел, підвищену ураженість рослин стебловими гнилями й пліснявінням.

    Для збереження врожаю кукурудзи господарствам всіх форм власності необхідно проводити обстеження посівів. У фазу викидання волоті – формування зерна, на початку та в друге, в період масового відкладання яєць самицями кукурудзяного метелика, який триває 12-24 доби (залежно від температури повітря), дієвим та ефективним є біологічний захист – випуск трихограми за нормою 50-100 тис. самиць на 1 га.

    Обприскування посівів кукурудзи інсектицидами здійснюють за економічного порога шкодочинності – наявність на 18% рослин яйцекладок кукурудзяного метелика або 6-8% рослин з гусеницями кукурудзяного метелика чи бавовникової совки I і II віків. Для захисту посівів кукурудзи використовують препарати згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

    Обробітки інсектицидами проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години.

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій