• In English
  • ДО УВАГИ ОСІБ, ДІЯЛЬНІСТЬ ЯКИХ ПОВ’ЯЗАНА З ТРАНСПОРТУВАННЯМ, ЗБЕРІГАННЯМ, ЗАСТОСУВАННЯМ ПЕСТИЦИДІВ І АГРОХІМІКАТІВ ТА ТОРГІВЛЕЮ НИМИ
    , опубліковано 29 Липня 2022 року о 12:12

    Управління фітосанітарної безпеки та фітосанітарних заходів на кордоні Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління) нагадує, що відповідно до статті 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати», статті 18 Закону України «Про захист рослин» до всіх видів робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів, їх торгівлею, допускають осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин (Головним управлінням), щороку.

    Відповідно до Постанови від 18 вересні 1995 р. № 746 підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медичної книжки з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я .

    Організації (установи), фізичні особи-підприємці та громадяни для отримання допуску, посвідчення повинні письмово звернутися до Головного управління (форма заяви – https://dpssko.gov.ua/oblvet.org.ua/321/ )

     

    Детальну інформацію можна отримати звернувшись до відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки та фітосанітарних заходів на кордоні Головного управління за адресою: 03028,                 м. Київ, вул. Саперно – Слобідська, 8, тел. (044) 495-88-59, електронна пошта: Fito.kyiv@dpssko.gov.ua

     

    Відсутність даних документів є порушенням ст. 21 Закону України «Про захист рослин» і  тягне за собою дисциплінарну,  адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій