• In English
  • НЕ КУПУЙТЕ ФАЛЬСИФІКОВАНІ ПЕСТИЦИДИ!
    , опубліковано 04 Жовтня 2022 року о 11:11

    На ринку України є різноманітні засоби захисту рослин від шкідників, хвороб і бур’янів. Вони мають високу якість, ефективність і зручність у застосуванні, яку забезпечили фірми – виробники цієї продукції. Будь-який хороший продукт стає об’єктом підробок, що є особливо небезпечними.

    Фальсифіковані пестициди – це продукція, яка не відповідає встановленим вимогам, що висуваються до пестицидів, у тому числі вимогам щодо маркування та пакування, розміщення інформації про товар на його упаковці тощо, або продукція, на упаковці якої зареєстрований знак для товарів та послуг використано з порушенням прав власника.

    Вони становлять особливу небезпеку, оскільки інформація про їхню небезпеку відсутня або обмежена, дія – непередбачувана, а завдана шкода – істотна та тривала.

    Що потрібно знати, щоб уникнути придбання фальсифікованого  препарату:

    Дозволено ввезення на територію України, з метою продажу і використання виключно зареєстрованих препаратів, відповідно до  «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні» і Доповненнями до нього.

    Продаж окремих компонентів препарату є нелегальним і свідчить про те, що ви маєте справу з фальсифікатом.

    Не купуйте пестициди і агрохімікати у невідомих продавців,  через мережу Інтернет, без касового (товарного) чека та сертифіката якості на препарат, який реалізується.

    Купуйте  лише в офіційних дистриб’юторів, у спеціалізованих магазинах і відомих фірмах, котрі добре себе зарекомендували на ринку пестицидів.

    Упаковка повинна бути заводською. Звертайте особливу увагу на наявність захисних елементів на ній, таких як голограми, захисні плівки, номер партії, спеціальні позначки на кришці тощо. Оригінальну голограму неможливо зняти неушкодженою з упаковки.

    Етикетка повинна міцно кріпитися до упаковки. Інформація на ній повинна бути надрукована чітким шрифтом, українською мовою, із зазначенням: назви постачальника і його адреси в Україні, діючої речовини, назви препарату, номера партії, ваги або об’єму, дати виготовлення та терміну придатності, найменування фірми-виробника і його адреси, регламенту застосування (норма витрати, культура, об’єкт, спосіб, час обробки, обмеження, терміни очікування, способи знешкодження, заходи безпеки та надання першої медичної допомоги).

    Звертайте особливу увагу на тару, в яку розфасовані засоби захисту рослин: пестициди і агрохімікати для роздрібного продажу населенню не розфасовують у медичну тару! Потрібно зберігати упаковку (тару) після використання препарату. Вона може слугувати доказом, що куплена продукція є підробкою.

    При придбанні засобів захисту рослин уникайте сумнівних угод і вражаючих «знижок», які є першою ознакою фальсифікату. Купуйте засоби захисту рослин лише у перевірених і надійних постачальників.

              Пам’ятайте: підроблені пестициди й агрохімікати небезпечні для довкілля, токсичні для продукції та шкідливі для здоров’я. Уникайте придбання фальсифікованих пестидів при закупівлі.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій