• In English
  • ЕЛЕКТРОННІ СИГАРЕТИ ПРОХОДИТИМУТЬ «ПОСИЛЕНИЙ» КОНТРОЛЬ НА МИТНИЦІ!
    , опубліковано 05 Грудня 2022 року о 12:12

    Державне регулювання безпеки нехарчової продукції здійснюється шляхом запровадження державного ринкового нагляду та здійснення контролю продукції.

    Контроль нехарчової продукції проводиться в зоні митного контролю та включає в себе процес документальної перевірки та вибіркове обстеження зразків продукції, який проводиться митними органами.

    Відповідно до секторального плану на 2023 рік одним з видів нехарчової продукції, що підлягатимуть контролю митними органами є електронна сигарета одноразова або багаторазова (виріб, який може бути використаний для споживання (вдихання) парів, що утворюються внаслідок нагрівання компонентами такого виробу рідин, що містять або не містять нікотин).

    Для успішного проходження контролю даної продукції імпортерам необхідно переконатися, що продукція, яку вони ввозять на територію України відповідає вимогам Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнання, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2017 № 139 (RoHS).

    Даний технічний регламент установлює вимоги щодо обмеження використання у електричному та електронному обладнанні небезпечних речовин, таких як свинець, ртуть, кадмій, шестивалентний хром та інші, з метою забезпечення охорони здоров’я людини і захисту навколишнього природного середовища, включаючи екологічно безпечну утилізацію та видалення відходів електричного та електронного обладнання.

    Під час процедури митного оформлення електронні сигарети мають супроводжуватися декларацією про відповідність та пакетом технічної документації, який повинен давати можливість оцінити відповідність продукції відповідним вимогам і включати опис проведення і результати належного аналізу та оцінки ризику (ризиків). Також електронні сигарети мають містити етикетки, маркування, інші позначки, встановлені технічними регламентами, в тому числі знак відповідності технічним регламентам.

    Нагадуємо, що з 11 липня 2022 р. набули чинності норми  Закону 1978–IX, якими внесено чимало змін до антитютюнового законодавства, зокрема вимог до виробництва електронних сигарет, бездимних тютюнових виробів, а також оформлення та маркування їх упаковки.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій