• In English
  • РАННЬОВЕСНЯНИЙ ЗАХИСТ САДУ
    , опубліковано 15 Березня 2023 року о 10:10

    Для зниження щільності популяцій зимуючих стадій шкідників на зерняткових і кісточкових культурах проти щитівок, кліщів, листовійок, попелиць, медяниць, молей, несправжньощитівок плодові насадження обприскують препаратами, відповідно до «Переліку  пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» – «Брунька р.к» норма витрати інсектоакарициду і фунгіциду в промислових садах – 2л/га, «Препарат -30 В,КЕ» норма витрати інсектициду в промислових садах – 60 л/га; в умовах приватного сектору – 0,6 л/20 л води (також його застосовують на кущових  ягідниках (агрус, різні види смородини, малина). Обробку проводять до розпускання бруньок за температури повітря не нижче 4°С. Інсектициди ефективні  проти шкідників, що зимують у стадії яйця та гусениці. Механізм дії «Препарату-30В,КЕ» асфіксія, яка настає внаслідок покриття особин тонкою маслянистою плівкою і порушення дихання через припинення доступу повітря. Під час обробки плодових дерев і кущів фунгіциди та «Препарат-30В, КЕ» не змішують.

    Дерева яблуні сприятливі до парші, листя персика уражує кучерявість, вишні та черешні – зазнають шкоди від моніального опіку, клястероспоріозу, кокомікозу, сливи – чутливі до клястеспоріозу, полістигмозу. Якщо своєчасно персик не захистити від кучерявості, а інші породи від фітопатогенів листя і зав’язь почнуть опадати.

    Для запобігання розвитку хвороб плодові дерева  до розпускання  бруньок обприскують фунгіцидом «Бордо МК,ВП» -15-18 кг/га, або 100-200 г на  10 л води (1-2 л розчину на 1 дерево).

     

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог

    Call Now Button
    Будь в курсі подій